Стартъп, наречен Telly, планира да раздаде на потребителите половин милион 55-инчови телевизори,

...
Стартъп, наречен Telly, планира да раздаде на потребителите половин милион 55-инчови телевизори,
Коментари Харесай

Стартъп раздава половин милион 55-инчови телевизори безплатно, но има уловка

Стартъп, наречен Telly, планира да раздаде на потребителите половин милион 55-инчови тв приемници, само че с една голяма измама.
Прочетете още
Сякаш досадните рекламни паузи на кабелната телевизия не са задоволителни, та елегантният тв приемник ще се предлага с втори екран, който ще ви демонстрира непрестанен поток от реклами, до момента в който гледате обичаните си излъчвания. На този втори Smart Display ще се демонстрират и други уиджети като времето или акциите на борсата, оповестява Hicomm.bg

За да промотира модела, Далас Лоурънс, основен шеф по тактиката на Telly, съобщи пред The Verge, че двата екрана може даже да демонстрират реклами по едно и също време, когато не се употребяват.

С други думи, това е мрачен призрачен сън за действителността на стрийминг малкия екран, поддържана от реклами: основана на транзакции екосистема, която трансформира вас и вашите зрителски привички в артикул.

На своя уеб страница Telly назовава изобретението си " най-хубавото гратис телевизионно усъвършенстване ". Компанията е основана от Иля Позин, който е съосновател и на приложението Pluto TV - напълно поддържана от реклами стрийминг услуга.

Освен двата си екрана Telly има и камера - в това число и капаче върху нея за отбрана на персоналните данни, с цел да бъдем почтени - която разрешава неща като " безвъзмездни усъвършенствани фитнес стратегии за следене на придвижването " или конферентни диалози, както и микрофон и датчик за придвижване.

С други думи, има доста способи да ви наблюдава в уюта на хола ви.

И всичко това повдига въпроса: по какъв начин Telly ще се увери, че в действителност гледате рекламите, вместо просто да бутате мебел пред Smart Display?

Според текста на политиката за данни за активността компанията си резервира правото да наблюдава необятен набор от индикатори, включително " поръчки за търсене, желания за настройки, отворени приложения, покупки или други транзакции, които вършиме, бутони, които избирате, времето, честотата и продължителността на вашите действия, физическото наличие на вас и други лица, които употребяват тв приемника в даден миг, и други данни за потреблението ".

Компанията може също по този начин " да показа вашите данни за гледане и активност с сътрудници за данни от трети страни и рекламодатели, които ги употребяват, с цел да ви демонстрират подобаващи реклами и да ви дават персонализирано наличие ".

Според Ars Technica, с цел да попаднете даже в листата на компанията с чакащи за гратис гледане на реклами, ще би трябвало да живеете в Съединени американски щати и да попълните дълъг въпросник в приложението на компанията, в това число кои са обичаните ви телевизионни излъчвания и кой е вашият мобилен оператор.

Ако всички тези условия ви се костват прекомерно инвазивни, можете да се откажете от следенето против висока цена. Според The Verge компанията е декларирала по-рано, че тв приемникът ѝ ще коства 500 $.

В противоположен случай, несъмнено, бихте могли просто да си купите елементарен тв приемник, който постоянно е доста по-евтин от тази сума.

Като цяло " безплатният " тв приемник на Telly наподобява като много инвазивна технология. Разбира се, с цел да не се постанова да харчите за първокласен тв приемник може да е превъзходен метод да спестите малко пари, само че преживяването очевидно е обвързвано с много сериозна цена.

С други думи, Telly прави много опасен ход. За да бъде сполучлива в дълготраен проект, компанията е подтиквана да изстисква допустимо най-вече данни от своите клиенти и рекламни долари от техните очи - а това не звучи тъкмо като прелестно преживяване при гледане.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР